Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skyttiaden till Hällefors

Totalt 160 unga skyttar ska den 1 februari göra upp om platserna i regionfinalen i Skyttiaden. Tävlingarna sker i Hällefors Folkets hus och alltsammans ska visas på bio samtidigt i biosalongen.

Luftgevärsskyttetävlingen Skyttiaden räknas till Svenska skyttesportförbundets största skyttetävling för ungdomar. De lokala uttagningarna är gjorda. Nu ska distrikten få fram sina kandidater till riksfinalen.

– Fyra olika distrikt med vardera 40 skyttar ska göra upp om platserna till riksfinalen, berättar Lars Hedberg från Hällefors skytteförening som arrangerar Skyttiaden tillsammans med Örebro Skyttesportförbund.

Danssalen ska byggas om för tävlingarna. 20 skyttar ska sedan samtidigt kunna skjuta på banan. Utrustning har lånats in från grannklubbar för detta.

– Och i biografen ska publiken kunna följa samtliga 20 banor på vita duken, säger Lars Hedberg.

I Hällefors ska följande fyra distrikt tävla: Örebro, Värmland, Västsvenska och Västergötland.

– Vi startar tävlingarna klockan 9 på morgonen och beräknar kunna ha prisutdelningar klockan 18.40.

Bland annat ska Louise Nilsson, svensk juniormästare i skytte, delta i tävlingarna. Från klubben i Hällefors tävlar Lovisa Herou, Albert Alfredsson och Ida Hedberg. Riksfinalen sker i Eskilstuna den 8 mars.