Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slå vakt om möjligheten att betala med kontanter

Artikel 3 av 5
Kontantupproret
Visa alla artiklar

Nyss hemkommen från en resa genom flera europeiska länder förundras jag över hur enkelt det varit att, oavsett ärende, klara sig med kontanter. Inte en enda gång har jag sett någon betala med kort. Att åka lokalbuss, inga problem. Tala om vart du ska, och betala med euro hos chauffören. Handla i små butiker eller i varuhus och betala ”med pengar”. Hur klarar sig turister som kommer till Örebro tillexempel, om de vill åka buss eller tåg? I många städer kan man inte längre lägga i mynt i parkeringsautomater. Fram med mobiltelefonen, ja, för det är väl självklart att alla har en smartphone? Detta kan väl inte vara en naturlagsbunden utveckling! Frågan är: vem står bakom utvecklingen och puttar på?

Historiskt sett togs sedlar och mynt fram för att underlätta för handel och varuutbyte. Det var krångligt med byteshandel i forna tider. Hur mycket skulle en oxe vara värd, om man i utbyte hade behov av smör eller vete till exempel. Så varför ska man göra sig av med ett system, som har fungerat genom århundraden? Slå vakt om ett väl fungerande betalningssystem medan chansen ännu finns!

Bekymrad

Frövi

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel