Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slå vakt om strandskyddet

Centerpartiet framstår mer och mer som ett extremistparti i många frågor, den senaste gäller strandskyddet.

Partiet fick i det senaste valet 8,6 procent av rösterna men utnyttjar sin vågmästarställning till att driva särintressen som inte ens kan gynna en procent av befolkningen.

Strandskyddet och allemansrätten är något unikt för Sverige och något vi ska rädda om. Man behöver inte åka långt för att se hur strandskyddet redan har urholkats. Vid till exempel Hjälmaren finns det ett otal exempel.

Tar man en tur längs våra kuster blir man förskräckt.

Tar man en tur längs våra kuster blir man förskräckt. Längs långa sträckor är det omöjligt för det rörliga friluftslivet att ens nå vattnet.

Ett besök i Norge ger en indikation om hur det kan bli i framtiden. Norska båtägare får söka sig till Sverige för att kunna lägga till i en naturhamn eftersom möjligheten på hemmaplan är ytterst begränsad.

Centerpartiet tar nu de andra partierna som gisslan för att ytterligare försämra strandskyddet till fromma för en ytterst liten minoritet och till men för i princip alla medborgare.

Skatter och lagar kan ändras från tid till annan men byggt är byggt.

Det allvarliga med urholkningen av strandskyddet är att det är icke reversibelt, bebyggs våra stränder så det i princip för all framtid. Skatter och lagar kan ändras från tid till annan men byggt är byggt.

Jag uppmanar alla att vid nästa val rösta på partier som värnar allemansrätten och strandskyddet, oavsett färg, så att vi även i fortsättningen kan njuta av vår underbara natur!

Friluftsmänniska

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel