Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slag, armbåge i ögat och strypgrepp – SD-möte spårade ur

I lördags eftermiddag hade Sverigedemokraternas lokala partiförening i Hällefors ett möte i Sikfors. Det uppstod bråk som resulterade i en polisanmälan mot en person om misshandel och en motanmälan om detsamma mot två personer.

Enligt polisens upptagna anmälningar hade en partimedlem från en annan ort som deltog i mötet använt föreningens dator och på något sätt ansetts skadat den. Där uppstod dispyten.

En person i den lokala föreningen har anmält att ha fått en armbåge i ögat och sina glasögon förstörda av den misstänkte. Denna person uppger i sin tur i en motanmälan mot två lokala medlemmar att en utdelat ett slag och en annan tagit strypgrepp i stridens hetta.

– Vi känner till händelsen och jag har pratat med alla inblandade parter, men berättelserna går isär. Jag har kopplat in vår riksorganisation. Det här är jättetråkigt. Vi har regler för hur vi ska hantera det , men vad detta leder till i slutänden vet jag inte just nu, säger Per Söderlund, Lindesberg, Sverigedemokraternas distriktsordförande i Örebro län.

Sverigedemokraterna i Hällefors har tre ordinarie ledamotsplatser i Hällefors kommunfullmäktige och en i kommunstyrelsen.