Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slagen ven i Folkets hus

I går arrangerade BS Tor boxningsgala i Folkets hus. 
Närmare 40 boxare från hela Mellansverige gick matcher.

Annons

Det är andra gången BS Tor arrangerar gala i Kumla. Den första hölls i Kumlahallen i oktober. Den här gången valde man i stället Folkets hus och Husaren.

– Det blir en lite annan känsla, lite mindre och trängre. Och det blir närmare till ringen för de som tittar, säger Jonas Sandberg, tränare och ordförande i klubbens styrelse.

Toppmötet

Galans stora match, toppmötet mellan Sverigetvåan Armine Sinabian från Stenhagen i Uppsala och tredjerankade Annika Wangberg från Örnen i Stockholm, fick tyvärr ställas in på grund av att Sinabian inte höll sin matchvikt. Det blev även ett avhopp i 91-kilosklassen.

Totalt blev det 19 matcher i klasserna 57 kg upp till 91 plus. Åtta fajter var diplommatcher och elva ”riktiga” matcher, alltså matchboxning. I de sistnämnda var tre Kumlaboxare med. En av dem är 16-årige Ali Nizar, som boxats i ett år. Han gick sin andra match totalt, den första som matchboxare.

– Jag är glad över att vi börjar fixa hemmagalor, säger Ali Nizar, som är junior.

Han har valt att gå ned en viktklass.

– Jag har legat på 80 kilo, men jag har gått ned till 75, säger Ali Nizar.

Läs mer i söndagens NA.