Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bildspecial: Så fixar du julklappen 

Julklappar. Tycker du att det är svårt att komma på vad du ska ge bort i julklapp? Tillverka en själv.

Annons
Armband i olika färger och former. Hanna väljer att göra alla i samma färg men med olika sorters pärlor. Man kan också måla pärlor själv, exempelvis med nagellack, tipsar Hanna.

NA:s pysselbloggare Hanna Törnqvist har alltid nya projekt på gång, och tipsar här om olika saker som man kan göra själv och ge bort. Klicka på bilderna ovanför för att få inspiration.

Hon har grönmålat två plåtburkar i ljusgrönt. Till det har hon klippt ur figurer i filt, på vilka hon har fäst en liten magnet på baksidan. Tanken är att kunna dekorera tårtan som man vill med de små filtfigurerna och sedan kunna ändra om hur många gånger som helst. Om man vill kan man knyta ett sidenband runt också, som på en bröllopstårta.Det blir en leksak som också är en prydnad och samtidigt en rolig typ av förvaring.
Mjuka klossar. Ett julklappstips för de allra minsta. Ta stuvbitar och sy enkla klossar i roliga färger. Fyll med vadd. Sätt gärna i små band också.
Fotobok. En egen fotobok, med kort och biljetter från någon resa. Som ett mellanting mellan scrapbooking och en fotobok som man beställer från fotoföretaget, säger Hanna. Den här gav jag till min sambo i julklapp förra året.
Ätbar julklapp. En burk med alla ingredienser till något ätbart. Här har Hanna kombinerat alla torra ingredienserna till varm choklad, i snygga lager. Kakao, socker, kakao, mashmallows och polkagrisar för att få lite pepparmintsmaken på chokladen.
Rit-kitt. Ritpappret är paketomslag och fyra kritor. Kan ges till barnen medan de väntar på något, till exempel tomten.
Ljuslyktor. Egna ljuslyktor i alla former och färger. Här med svart glitter i lim, sprayat med spraylack.Hårspray funkar också som lack, men spraya inte på själva värmeljusen.
Uggla i glitter. En uggla fastlimmad i locket med vattentåligt lim. Vatten och glitter i burken och du har en uggla i en glitterkaskad.

Mer läsning

Annons