Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blixtsnabba Gordon är Hovstas egen chipsjour

Bor du i Hovsta och har glömt köpa hem helgsnacks? Lugn, det fixar Gordon Vincent, 13. På fredags- och lördagskvällarna har han utkörning på cykel via egna företaget Nice Guys Enterprise.

Annons

Vi möts på ett kafé i Örebro och det är fredag. Om några timmar börjar Gordons jour. Det betyder att när det plingar i mobilen ska han helst inom några minuter stå redo för leverans av önskat snacks till avsändaren.

Service och snabbhet är a och o för hans verksamhet.

– Jag försöker leverera på mellan fem och 15 minuter. Det är några adresser som jag är lite osäker på i utkanten av Hovsta. Då har det hänt att det har tagit lite längre tid. Men jag har karta i mobilen som jag kan kolla, säger Gordon.

Idén till Nice Guys Enterprise föddes sedan hans föräldrar allt som oftast glömt köpa hem snacks och godis på helgerna.

Coop i Lillån hade lagt ner och butiken i Hovsta hade stängt för dagen.

– Då tänkte jag att det här kan ju jag fixa.

Sagt och gjort. Affärs-idén är helt enkelt att leverera godis, läsk och snacks till Hovstabor som ringer eller smsar Gordon under tre timmar varje fredag- och lördagskväll. I en garderob har han byggt upp ett lager som han fyller på varje vecka. Där hämtar han vad kunden beställt och cyklar hem med det till kunden som betalar kontant eller via mobilappen Swish.

Trots att verksamheten bara varit i gång i ett antal veckor har han redan skaffat sig stamkunder.

– Det är kul att lära sig hur man driver ett företag. Jag sköter både marknadsföring, bokföring och lagersaldo och har en app till hjälp för att hålla koll på vad jag behöver köpa in, säger Gordon.

Varje vecka fylls lagret på genom inköp från de större kedjorna. I snitt har han mellan två och fem kunder per helg, men han hoppas på fler så småningom.

– Jag har en facebooksida och har tryckt upp flyers som jag delat ut i brevlådorna, säger Gordon, som inte ser den annalkande snön som något hinder.

– Då sätter jag på dubbdäck på cykeln, säger han.

Sparar du till något speciellt?

– Till en ny dator. Eller jag ska köpa in delar till en dator och bygga en egen. Jag har pluggat in hur man gör via Youtube och jag har öppnat datorer och kollat in komponenterna, så det ska nog gå bra. Jag har en kompis som byggde en i våras.

Gordons dröm är att på sikt kunna utöka verksamheten och leveransområdet och kanske till och med kunna anställa någon, men han betonar att det i så fall ligger en bra bit in i framtiden. Han har också funderat i banorna på att kunna använda företagsnamnet inom andra områden längre fram.

Men hur är det att ha ett godislager hemma? Blir du aldrig sugen på att ta av det?

– Faktum är att mamma och pappa fortfarande glömmer att köpa hem godis ibland. Då kan de köpa av mig, säger Gordon.

Kort om Gordon

Namn: Gordon Vincent

Ålder: 13 år

Gör: Går i sjuan på Internationella Engelska skolan i Örebro, samt driver Nice Guys Enterprise, där han har utkörning på cykel av snacks, läsk och godis till invånarna i Hovsta.

Familj: Mamma Helena, pappa Patrik, lillebror Adrian, 10, och katterna Jabba, Conny och Rally.

Bor: I Hovsta.

Favoritsnacks/godis: Egna favoriten är en dryck – Coca Cola. ”Det är det jag allra helst dricker på helgen.”

Mer om Nice Guys Enterprise:www.facebook.com/niceguysenterprise

Mer läsning

Annons