Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler röster om svartsjuka

Här kommer fler röster om svartsjuka, hämtade från sajten familjeliv.se.

Annons

”För tre år sedan gick jag igenom en väldigt tuff skilsmässa och detta var den jobbigaste perioden i mitt liv. Mannen jag då levde med behandlade mig som luft den sista tiden, och jag började misstänka att han var otrogen. Han började gömma sin mobil och stänga av den. Men en gång tittade jag och då var det sms och telefonsamtal från kvinnan jag misstänkt.

När jag gick in i förhållandet med min nuvarande man så var jag helt säker på att det förflutna gett med sig. Men nu mitt i graviditeten har jag blivit väldigt svartsjuk och känner mig ensam.

Jag älskar denna man över allt annat men kan inte sluta tänka på vad som händer. Rädd för att bli sårad en gång till. Rädd för att han också skall vara otrogen. Jag känner en underlig känsla och vet inte om jag vågar lita på honom eller inte.”

”Vad ska jag göra när jag försöker bygga upp min självkänsla samt att jag försöker jobba på min svartsjuka när min man fortfarande raderar sms och döljer saker för mig?

Han säger att han raderat sms:en för att jag inte ska börja bråka, men jag tror att han döljer något, för annars gör man väl inte så, eller?

Han säger att jag behöver hjälp, jaha, och vart får man det då?”

”Jag och min flickvän har varit tillsammans i 4,5 år och förlovade sedan 2 månader tillbaka. Men problemet är att jag är så sjukligt svartsjuk på henne så fort hon går ut med sina kompisar.

Problemet är inte att jag inte litar på henne, det gör jag. Det är tankegångarna såsom ”tänk om hon har varit otrogen, tänk om hon kommer att vara otrogen”. Och jag känner mig besviken i förväg, arg och otroligt ledsen.

Då jag läst många forum om detta och fått reda på att denna svartsjuka jag ”lider” av oftast krossar ett förhållande förr eller senare försöker jag därför nu att ta tag i detta problem och skaffa mig tips och lösningar.”

”Jag är väldigt svartsjuk. Känns ibland som om jag går mellan fantasi och verklighet och vet inte vilket som är vilket. Det har hänt när vi varit ute och festat att jag blivit full, blivit svartsjuk för någon bagatell, sen blivit upprörd. Men jag har bett om ursäkt för de situationerna och släppt det.

Vad jag vet har han aldrig varit otrogen men jag har problem med förtroendet. Just nu sitter jag här och tycker det är jobbigt att han har telefonnummer till tjejer som han säger han brukade jobba ihop med. Är jag sjuk och överreagerar eller har jag anledning att oroa mig för den här jobbiga känslan jag får i magen varje gång jag tänker på att han kanske ljuger för mej?”

”Jag har alltid varit svartsjuk i alla mina tidigare relationer. Det har blivit många korta relationer och väldigt hetsiga sådana också på grund av min svartsjuka. Killarna har lämnat mig, och ja vet ju varför. Min nuvarande sambo härdar ut men han säger att jag är sjukligt svartsjuk’.

Personligen anser jag att man inte kan vara ’nära’ vän med det motsatta könet utan att någon får känslor för den andra. Min sambo har otroligt många tjejkompisar, men desto fler killkompisar. Jag stör mig på om han får sms av dom. Dom skriver alltid ’puss puss’, killar som tjejer. Det anser jag att man inte gör om det inte är ens partner!”

”Jag kan bli så svartsjuk om jag ser att min sambo tittar på en annan tjej, men det kan ha att göra med att jag själv har dåligt självförtroende. Känner mig ej tillräcklig för min sambo fast han säger att jag är det snyggaste och finaste som finns, men jag har svårt att tro på det han säger.”

Mer läsning

Annons