Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fråga: Vad avgör vem som vabbar?

Det är lite si och så med jämställdheten när det gäller vården av sjuka barn. Det berättade NA i måndags. En som har reagerat på detta är Anna – som ser det som en befrielse att vabba.Vad avgör vem som vabbar hos er? Berätta i kommentarsfältet.

Annons

Försäkringskassan har som mål att öka jämställdheten när det gäller vab, vården av sjuka barn. Det vill säga att papporna ska ta en större del av ansvaret. Som en del i arbetet har därför bland annat öronmärkta pappadagar, som inte mammor kan använda sig av, införts, liksom jämställdhetsbonus i form av ett skatteavdrag.

Anna, som är gift och har tre barn, förbättrar inte Försäkringskassan statstik.

– Det finns flera olika sätt att se på det här. Jag vill faktiskt vara hemma och vabba när barnen är sjuka. Jag vantrivs på min arbetsplats och ser det som en möjlighet att vara hemma istället. Jag är säker på att jag inte är ensam om att känna så.

Anna jobbar inom vården. Hon uppfattar sitt yrke som ett stressigt sådant, i en ofta både fysiskt och psykiskt dålig arbetsmiljö. Ändå trivdes hon ganska bra, fram till för ett tag sedan.

– Tyvärr är inte vår arbetsledning lyhörd och förstående inför vår arbetsmiljö. Det är inte längre trevligt att gå till jobbet.

När något av barnen är sjukt är det därför Anna som stannar hemma och hennes man som går till jobbet.

– De få gånger han vabbar är när jag ska på en utbildning eller något annat som jag verkligen inte kan missa.

Anna är medveten om att vården av sjuka barn är en stor jämställdhetsfråga, men anser inte att valet hon gör har med könstillhörighet att göra.

– Min man trivs bra på sin arbetsplats och jag vantrivs. Då är det helt naturligt att det är jag som är hemma.

Om du trivdes på jobbet, skulle ni fördela vab-dagarna annorlunda då?

– Ja, självklart. Och för några år sedan, när situationen på min arbetsplats var annorlunda, hade vi en ganska jämställd fördelning.

Niklas Löfgren är familjeekonomisk talesperson på Försäkringskassan. Han menar att det inte finns någon entydig bild av varför fördelningen av vab-dagar mellan föräldrar ser ut som den gör.

– Det vi vet är att normer, attityder på arbetsplatser, människors utbildning och andra faktorer påverkar mer än exempelvis ekonomin, säger Löfgren, och fortsätter:

– I våras gjorde vi en mindre undersökning med en rad personalansvariga på olika arbetsplatser. Den visar bland annat skillnader inom vård- och byggsektorn. Inom vården är det mer accepterat med frånvaro för vab, än vad det är inom byggsektorn.

Fotnot: Anna heter egentligen nåt annat.

Mer läsning

Annons