Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Game on, mammor!

En egen spelkväll för bara mammor, det är på gång i Halmstad just nu. Tanken är att sprida lite kunskap till de som upplever sig famla i mörker när det gäller barnens användande av tv- eller dataspel.

Annons

Med som arrangör under kvällen finns Malin Ågren, som svarar så här:

När kommer detta att ske?- Vi börjar med en mammakväll för att se hur stort intresset är. Kvällen kommer att hållas inne i utställningen Game Masters the Exhibition på Halmstad arena efter ordinarie öppettider. Alla spelnyfikna mammor kan anteckna 10 juni klockan 19 i sina kalendra.

Hur kommer kvällen att se ut?- På programmet står bland annat en inblick i en kvinnlig gamers vardag. Kvällen innehåller också en guidad tur i utställningen med möjlighet att prova olika spel. 

Varför vill du arrangera mammakvällar?

- Det är 2015 nu, spelen är inte längre en fluga som kommer dö ut, utan de är här för att stanna. Det kanske inte alltid är så enkelt att ta in vad ens son eller dotter motiverar sitt spelande med. Jag är själv uppvuxen med tjat som "Åh, kan du inte pausa spelet nu, vi ska äta", eller "Du vet att det är sol ute?". Men nu med erfarenhet ser jag på spelandet från nya vinklar. (TT)

Mer läsning

Annons