Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han lämnar allt för att cykla jorden runt

Förra året cyklade han 224 mil genom hela Sverige, och snart kommer fortsättningen. Den här gången ska örebroaren Stefan Sand cykla jorden runt, samtidigt som han samlar in pengar till välgörenhet. 

Annons
Förra året cyklade Stefan Sand längs hela Sverige. Nu planerar han att cykla jorden runt och samtidigt samla in pengar till välgörenhetsprojektet Water Aid.

I det stora hela handlar det om en livsdröm, och Stefan beskriver sitt projekt så här:

- I grunden älskar jag att cykla, men dessutom tycker jag att livet i ett evigt ”ekorrhjul” i grund och botten är trist och meningslöst. Vi springer och springer utan att egentligen utmana oss själva och våra ideal och ibland även fördomar. Jag menar inte att alla skall cykla runt jorden för att utmana sig själv, men alla bör titta sig i spegeln och fråga: ”Är det här jag håller på med verkligen min dröm?”. Jag vill helt enkelt inte sitta på ”hemmet” när jag blir för gammal och skruttig för att utmana mig själv, och ångra att jag aldrig klev utanför ramen och normen och förverkligade en stor dröm. 

På webbsidan cyclingswede kan du läsa mer om Stefan Sands projekt.

Vad tänker du kring det här med livsdrömmar? Har du också en dröm du går och bär på? Något du skulle vilja byta ut vardagen mot om det gick? Skriv några rader här intill, och berätta.

Mer läsning

Annons