Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur länge får en tonåring vara ute på natten?

NA:s en serie om tonårsliv fortsätter. Det handlar om ett antal situationer som kan uppstå i relationen mellan tonåringar och deras föräldrar. I dag: Hur länge ska tonåringar få vara ute på nätterna?

Annons

Det är torsdag eftermiddag och Zinat fönar sitt långa hår torrt. Det är dags för årets första skolfest och hon är så peppad.

örebro. Eftersom hon bara går i ettan på gymnasiet, är det här när skolorna bokar krogar som festlokal, hennes enda chans att få komma in på en riktig nattklubb.

Festen slutar två, men när hon går ut till mamma Sara med läppglanset i handen, förstår hon snabbt att mamma inte alls tycker att hon ska vara kvar till festen är slut. Mamma vill att hon ska komma redan vid midnatt.

– Men litar du inte på mig? säger Zinat upprört.

– Jo, men jag jobbar ju i morgon, säger mamma bestämt.

– Och jag kan inte sova innan jag har sett att du kommer hem ordentligt” lägger hon till, men tiger om att hon dessutom vill både se och lukta så att Zinat bara har druckit Coca-Cola den här första utekvällen.

Samtidigt vet ju mamma Sara hur roligt det är att vara med tills det stänger, och skulle gärna vilja hitta en kompromiss.

Hur tycker du att Sara ska agera i den här situationen? Svara gärna i kommentarsfältet!

Mer läsning

Annons