Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Louise egna ord om vägen tillbaka

Louise Lundsten var nere i helvetet och vände. Här är hennes egna ord om vägen tillbaka till ett friskt liv:

Annons

"För mig har det alltid handlat om en kamp, från morgon till kväll, varje dag, under hela mitt liv. I det ständiga sökandet efter att passa in och försöka vara alla till lags och samtidigt leva upp till mina skyhöga krav, tappade jag bort mig själv.

Min tid med sjukdomen var fruktansvärd och jag önskar att ingen ska behöva gå igenom samma helvete som jag gjort. I dag vill jag därför visa att det faktiskt går att vända om, det går att bli frisk, och framförallt det finns ett liv efter, som har så fantastiskt mycket att erbjuda.

Du måste alltid starta i dig själv och bestämma dig för vad det är du vill. Ingen annan kommer kunna göra valen åt dig. Du kommer att få mycket stöd under resans gång och det finns alltid en hjälpande hand att hålla, men du måste fortfarande ha kraften att gå själv.

För mig var det liv eller död, jag hade inget mer spelutrymme att röra mig med. Självklart var det förfärligt tufft ibland och det fanns stunder då även jag tvekade. Men det sägs att hoppet är det sista som överger människan, och det är jag beredd att hålla med om. Jag gav aldrig upp hoppet, jag slutade aldrig att tro och framförallt fortsätte jag hela tiden att kämpa.

Våga ta hjälp. Det finns ingenting stort i att gå igenom en tung period i livet alldeles ensam, det är bara du själv som kommer att förlora på det.

Sen vill jag poängtera vikten av att aldrig börja ”mixt-ra” med maten, för det kan så lätt slå fel och gå över styr, som det gjorde för mig.

Sök inte bekräftelse i att vara någon som alla andra vill att du ska vara, upptäck i stället personen i dig själv och var stolt över den du är.

Försök hitta någonting som får dig att må bra och som ger dig lite sinnesro och livsglädje. Jag famlade länge i mörkret innan jag hittade till ljuset. Jag är så tacksam för att jag i dag får leva och må bra.

Jag försöker ta vara på varje dag, gör det du också – för det är en helt underbar känsla."

Mer läsning

Annons