Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Milivoj Stojanovic är död

Fotbollsprofilen Milivoj Stojanovic har gått bort. ”Stojan” skulle ha fyllt 76 år i september.

Annons
Milivoj Stojanovic, stor profil inom ÖSK och Örebrofotbollen i allmänhet har avlidit. Här syns han till höger i bild, tillsammans med en annan tidigare stor idrottsprofil i Örebro, Olle ”Totten” Gustavsson.

För många örebroare är ”Stojan” mannen som räddade Örebro SK kvar i näst högsta divisionen 1986. ÖSK var på väg ner i tredjedivisionen, när han kallades in som räddaren i nöden under sommaren.

Men hans engagemang i fotbollen i Örebro är betydligt mer omfattande än så.

Stojanovic föddes i den serbiska delen av forna Jugoslavien och spelade under 17 år i högsta serien för tre olika Zagreb-klubbar. Han utbildade sig till fotbollstränare på universitetet i Zagreb och 1968 flyttade han med familjen till Sverige och Köping, för att avsluta utbildningen och få en internationell tränarlicens.

1970 började ”Stojan” studera vid GIH i Örebro och blev sedan kvar i staden.

I Örebros fotbollsdistrikt har han förutom ÖSK också varit tränare för bland andra Rynninge, Karlslund, Örebro Syrianska och Bosna. Har förde också upp Motala AIK i nästa högsta serien i slutet av 80-talet.

I perioder har ”Stojan” varit engagerad som talangutvecklare i såväl Örebro läns fotbollförbund, som Örebro SK Ungdom.

Bredvid fotbollen jobbade ”Stojan” som gymnastiklärare i Örebro och ägde under 70-och 80-talet restaurangerna Maxim och Verona i Örebro.

Milivoj Stojanovic avled i söndags, efter en längre tids hjärtsjukdom. Han lämnar efter sig hustrun Bozena och sönerna Dusko och Sven.

Mer läsning

Annons