Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Molly ska locka fler att konfirmera sig

Schlagerstjärnan Molly Sandén är dragplåstret när Svenska kyrkan i Örebro arrangerar sin stora konfirmandfest i Nikolaikyrkan 22 maj.

Annons

Det är tredje året i rad som kyrkan arrangerar festen för konfirmander i Örebro – en grupp som enligt arrangören växer. Till festen bjuds såväl nuvarande som framtida konfirmander.

– Vi bjuder in både våra nuvarande konfirmander och de ungdomar i våra åtta församlingar som ska börja åttan i höst, säger Therese Blixt, pedagog i Längbro församling, i ett pressmeddelande.

De åtta församlingarna inom Örebros pastorat - Adolfsberg, Almby, Edsberg, Längbro, Mikael, Mosjö-Täby, Nikolai och Olaus Petri – driver sedan en tid tillbaka projektet ”Inte som du tror” tillsammans, för att få fler ungdomar att vilja konfirmera sig.

Efter sommaren kommer församlingarna dra igång cirka femton konfirmationsgrupper som alla har olika teman, till exempel ishockey, teckenspråk och läger. Som brukligt genomför grupperna resor och ett exempel på en sådan är ett besök i Polen på det gamla koncentrationslägret Auschwitz för att få lära sig mer om de fasanfulla händelserna under andra världskriget. (NA)

Mer läsning

Annons