Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Relationer del 1: Hur fördelar man hemarbetet?

I somras publicerade NA en serie om dilemman som kan uppstå mellan tonåringar och deras föräldrar. En läsarpanel analyserade frågeställningarna. Nu är det dags för ett nytt paneltema. Denna gång avhandlar vi dilemman och situationer i relationer mellan vuxna.

Annons

I sex delar ställer vi frågor som gäller hushållssysslor, familjens ekonomi, bonusbarnens roll, egentid, hur man gör om man inte gillar sin partners kamrater samt förhållanden till svärföräldrar. Först ut är fördelningen av hushållssysslor (nedan).

Hur tycker du att man ska fördela arbetsuppgifternas i ett förhållande? Säg din mening i kommentarsfältet!

Isabella slår igen

Hushållssysslor maskinens lucka med en smäll. Det är tredje tvätten hon kör i dag och sedan måste hon hinna dammsuga och svabba golvet också. Vad pysslar Tobias med egentligen, tänker hon.

örebRo. När Isabella kommer ut i garaget har Tobias bara ett däck kvar att byta på bilen, sedan är den färdig för vinterfärd.

Isabella är irriterad:

– Varför ska jag sköta hela hushållet samtidigt som du är här ute och håller på med bilen?

Tobias reser sig upp från sin position på knä på garagegolvet.

– Vad menar du? Jag håller ju på och byter till vinterdäck. Tror du att jag tycker att det är speciellt roligt?

Tobias har visserligen en förkärlek för bilar och motorer. Det har han haft ända sedan han var liten grabb. Men att byta däck är inte vidare värst. När han är klar har han tänkt åka igenom tvättunneln också. Det har Isabella redan räknat ut.

– Sen ska du väl tvätta bilen också, va? Kan du inte hjälpa till och städa inne i stället. Det är ju inte hela världen om bilen är lortig.

Nu är Tobias också irriterad. Att se efter bilen räknas uppenbarligen inte som en viktig syssla. Förresten känns det inte som om det räknas som en insats när han skottar snö på vintern eller klipper gräset på sommaren heller.

– Då kan ju du byta till sommardäck i vår, så får du se hur kul det är.

Isabella går ilsket in igen för att dammsuga. Tobias åker i vredesmod till tvätthallen.

Mer läsning

Annons