Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Relationer, del 5: Jag och min partners vänner

I somras publicerade NA en serie om dilemman som kan uppstå mellan tonåringar och deras föräldrar. En läsarpanel analyserade frågeställningarna. Nu är det dags för ett nytt paneltema. Denna gång avhandlar vi dilemman och situationer i relationer mellan vuxna.

Annons

I sex delar ställer vi frågor som gäller hushållssysslor, familjens ekonomi, bonusbarnens roll, egentid, hur man gör om man inte gillar sin partners kamrater samt förhållanden till svärföräldrar. I dag handlar det om när man inte gillar sin partners vänner. (nedan).

Hur tycker du att man ska tänka och agera om man inte gillar sin partners vänner? Säg din mening i kommentarsfältet!

”Älskling, dina vänner är hemska”

Maten var god och värdparet trevligt, men Marita kände sig ändå illa till mods när hon och Hannes cyklade hemåt. Hon hade knappt stått ut med de där andra som var med på middagen.

De hade bara hunnit in genom dörren till Hannes lägenhet, när han strålande glad utbrast:

– Så älskling, nu har du träffat mina två bästa vänner också. Visst är de härliga? Du kommer säkert komma överens med deras tjejer också.

Marita och Hannes hade träffats i nästan ett år nu och hon var verkligen kär i honom. Hannes hade berättat massor om sina bästa kompisar, men eftersom de hade varit ute och rest i Asien i ett halvår hade hon inte hunnit träffa dem förrän nu.

Det blev inte som hon hade tänkt.

Värdparet hade varit ganska okej, men det var länge sedan hon träffade så osympatiska människor som de andra killarna som var med. Det enda de gjorde var att håna och prata skit om folk. Nej, förresten, inte det enda – de var väldigt duktiga på att berätta hur bra de själva var på allt.

Marita funderade på vad hon skulle säga till Hannes, men hann inte, innan han fyllde på:

– Jag tänkte att vi skulle bjuda över dem allihop på nyår. Förr firade vi alltid ihop och nu när vi är flera par blir det perfekt.

Aldrig, tänkte Marita för sig själv, aldrig att hon tänkte fira årets roligaste kväll ihop med de där.

– Jag kanske..., började Marita, innan Hannes ord avbröt henne:

– Jag vet inte vad jag skulle göra utan dem i mitt liv.

Mer läsning

Annons