Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Relationer, del 6: Svärföräldrar som hjälp - eller stjälp

I somras publicerade NA en serie om dilemman som kan uppstå mellan tonåringar och deras föräldrar. En läsarpanel analyserade frågeställningarna. Nu är det dags för ett nytt paneltema. Denna gång avhandlar vi dilemman och situationer i relationer mellan vuxna.

Annons

I sex delar ställer vi frågor som gäller hushållssysslor, familjens ekonomi, bonusbarnens roll, egentid, hur man gör om man inte gillar sin partners kamrater samt förhållanden till svärföräldrar. I dag handlar det om svärföräldrar. (nedan).

Hur tycker du att man ska tänka och agera när det gäller svärföräldrar som vill hjälpa till? Säg din mening i kommentarsfältet!

”Jag har bett pappa hjälpa dig att snickra verandan”

Anders har sett fram emot första semesterveckan i flera månader. Äntligen ska han få börja bygga den där uteplatsen som han och Therése har planerat för så länge.

örebro. Redan vid frukosten grumlas glädjen och entusiasmen som Anders har burit med sig.

– Jag har bett pappa komma och hjälpa till med uteplatsen så att vi kommer i gång bra, säger Therése.

Anders svärfar Ove är verkligen härlig och snäll på alla vis. Och hjälpsam, väldigt hjälpsam. Faktiskt irriterande hjälpsam, om Anders ska vara ärlig.

En stund senare ringer det på dörren, när Anders fortfarande har sin sovtröja på sig. Det är Ove. Iklädd snickarbyxor och verktygsbälte.

– Ska vi dra i gång? När du var med grabben på fotboll i går var jag här och kollade lite på ritningen tillsammans med Therése. Jag har förslag på några ändringar.

Klart att Ove har några förslag på ändringar, tänker Anders. Han har ju varit snickare i 40 år, så han vet förstås hur det ska göras.

Fyra timmar senare har Anders och Ove kommit en bra bit på den nya uteplatsen. Men Anders har fortfarande inte dragit dit en enda skruv eller slagit i en enda spik. Däremot har han sågat brädor som Ove mätt upp och burit bort en hel del spillmaterial till släpkärran.

Therése har gjort kaffe och nu pausar de med en kopp.

– Visst är det snällt av pappa att hjälpa oss? Det här kommer att bli jättebra, säger hon.

Helst skulle Anders svara att han vill bygga uteplatsen själv. Men det gör han inte. Ove kanske skulle bli ledsen.

Mer läsning

Annons