Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så kan du få till rätt stämning i Mello-soffan

Titta på bilden. Vad är det Mikael Persbrandt och kompani har missat i uppladdningen inför Melodifestivalen? Svar: Allt.

Annons

När den första deltävlingen i årets upplaga av Melodifestivalen sparkar igång ikväll kommer det att vara uppdukat med mys och Mello-attiraljer runt om i landet. Till Meg Westergren, Mikael Persbrandt), Sofi Helleday och Sten Ljunggrens försvar ska sägas att bilden inte är hämtad från en samkvämskväll hemma hos någon av dem, utan från filmen "Någon annanstans i Sverige".

Men någon lyckad Mello-kväll kan man inte räkna med med ett sådant torftigt bord.

Här kommer därför några tips på lämpliga ingredienser under Mello-kvällen:

Tilltugg: Beror förstås lite på vem du är, om du är allergiker eller om det finns andra bestämda förutsättningar. Men rent generellt är chips med dip, ostbågar, ost, kex och vindruvor, nötter och smågodis saker som nästan alltid går hem.

Material: Du måste ha koll på starfältet. NA:s kultursidor är därför bra att ha uppslagna på soffbordet. Komplettera med penna för att kunna föra eventuella anteckningar. Kan vara bra att ha när du ska slå vad i soffan om vinnare och förlorare.

Media: Du kollar förstås inte på Mellon på riktigt om du inte berättar det för andra på sociala medier. Twitter, Facebook, Instagram - utbudet är stort, men se till att du inte glömmer bort att hashtagga dina inlägg. #melfest är en het hashtagg ikväll.

Har du några tips inför tv-händelsen ikväll? Berätta i kommentarsfältet!

Mer läsning

Annons