Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så poppis är SVT:s barnlåt "Snoppen och snippan" 

SVT:s glada låt om "Snoppen och snippan" gör raketsuccé på nätet men väcker också reaktioner. Vad tycker du?

Annons

Det trallvänliga musikvideon "Snoppen och Snippan" är från TV-programmet Bacillakuten som har premiär med sin tredje säsong på söndag. Klicka på bilden ovan för att höra den minutlånga låten.

För fyra dagar sedan lades musikklippet  ut på Youtube, där den hunnit visas 220 000 gånger. I går vid lunch publicerades den SVT Barnkanalens Facebooksida, och har redan 600 000 visningar där. Den har dessutom delats 7000 gånger och kommentarerna rasslar in, de är över 3500, förlåt 3600 just nu. På Youtube har man stängt av möjligheterna att kommentera klippet.

– Det här är nog den tramsigaste text jag gjort, men om man ska snacka om kön för den här målgruppen får man nog ha en lite oförarglig ingångsvinkel, säger Johan Holmström till Nyheter24.

Låten innehåller textrader som:

Snippan är häftig, ja det kan du tro.

till och med på en gammal tant

sitter snippan så elegant

Här kommer snoppen i full galopp

kissar kiss igenom snoppen eller snippan om man är tjej

Så olika men nästan samma grej

Kommentarerna till barnlåten är både positiva och negativa - väckt reaktioner har den alla fall gjort. Johan Holmström säger till Nyheter24  att han försöker få med fakta i sina låtar till Bacillakuten och att han tror att de upprörda reaktionerna mer är förknippade med bilderna i videon. De som retar upp sig har han inte så stor förståelse för.

Några som kommenterat på SVT skriver så här:

"Alltså ärligt talat vad är detta? vilken tid på söndag? så jag vet när vi absolut inte ska ha tvn på!"

"Moralpaniken är större än jag trodde! hur kan det vara fel att barn lär sig om kroppen? ALLA kroppsdelar! Vissa vuxna har en tendens att se saker ur ett sexuellt perspektiv, men barn tänker inte ens i de banorna!"

"Mina barn, 6 och 9 år, hälsar och säger att låten och videon är jättebra och att det är viktigt för barn att få lära sig om kroppen."

Vad tycker du?

Mer läsning

Annons