Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Silvia får en stiftelse i present

Silvias 70-årsdag firas storslaget, bland annat med en ceremoni på Oscarsteatern och en nystartad stiftelse för barn.

Annons
Drottning Silvia fyller 70 år dagen före julafton. Foto: Henrik Montgomery/Scanpix

Drottningens 70-årsdag uppmärksammas genom en mottagning på Kungliga slottet den 18 december. Den 19 december firas drottningen med en föreställning på Oscarsteatern.

Lill Lindfors leder föreställningen ”En kväll för vår drottning”, där bland annat Tomas Ledin, Lena Philipsson, Peter Jöback, Karl Dyall, Hanna Lindblad och Rennie Mirro medverkar.

Föreställningen kommer även att sändas i SVT på drottningens födelsedag den 23 december. Hela överskottet från biljettförsäljningen går oavkortat till drottning Silvias stiftelse Care About the Children, en nystartad stiftelse till förmån för utsatta barn i världen.

Stiftelsen, som kommer att överlämnas under föreställningen tillsammans med en förteckning över alla bidragsgivare, är ett sätt att uppmärksamma och tacka drottningen för hennes långa engagemang för att förbättra livet för barn.

Stiftelsens livslängd är bestämd till tio år och den verkar för en värld där alla barn får sina mest grundläggande behov uppfyllda: möjlighet till vård, utbildning och rätten att få vara just barn genom leken.

De som önskar uppvakta drottningen på födelsedagen ombeds att ha stiftelsen i tankarna.

Den 23 december firar drottningen födelsedagen privat med familjen.

Mer läsning

Annons