Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smart att bo nära attraktioner och sevärdheter

Weekendresor är populärare än någonsin och den nya trenden är att barnen också får följa med. Det visar en undersökning från resebolaget Ving.

Annons
Att ta med barnen på weekendresor är en ökande trend.

Framförallt är det europeiska storstäder som lockar barn-familjer.

Allra mest poppis är Disneyland Paris följt av London. Sedan förra året har de bokade resorna till Paris ökat med 167 procent hos Ving.

En orsak till det ökade intresset till europeiska storstäder kan vara den korta flygtiden och att det blivit billigare eftersom vi har en stark valuta mot både euro och pund.

På Familjeliv.se märks den ökande trenden i sajtens diskussionsforum. Medlemmen ”Smufflan” reste nyligen till London med sin son som är 1,5 år.

– Resan gick jättebra även om jag fick anpassa dagarna och tempot efter den lille. Vi tog många pauser i parker och på lekplatser och besökte sevärdheter som intresserar små barn som till exempel London sea world aquarium, berättar ”Smufflan”.

Enligt Vings undersökning Resepanelen där över elva tusen personer svarat på frågor om weekendresor svarar fyra av fem att de helst vill ägna sig åt att äta och dricka gott på sin resa. Nästan lika många vill bara strosa runt och bekanta sig med staden. Drygt varannan vill titta på sevärdheter och sex procent av de tillfrågade reser för att titta på ligafotboll. De flesta är överens om att barnens behov prioriteras när barnen följer med. Magdalena Öhrn som är informationschef på Ving tycker att det är extra viktigt att välja ett hotell med bra läge när barnen hänger med.

Läs mer i torsdagens NA.

familjeliv.se

Caroline Wiberg

Mer läsning

Annons