Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sören Olsson blir ambassadör FUB

Barnboksförfattaren Sören Olsson har utsetts till ambassadör för Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning, FUB.– Ett riktigt hedersuppdrag, fastställer Olsson.

Annons

Sören Olsson, som är pappa till Ludvig med Downs syndrom, har länge varit engagerad i föreningen.

Så sent som i november deltog Sören, mest känd för böckerna om Sune, tillsammans med föreningsmedlemmen Axel Isaksson i tv-programmet Postkodmiljonären, med förhoppningen att dra in storkovan till FUB. 150 000 kronor fick duon in till föreningen.

Nu blir han alltså ambassadör med uppgift att bland annat göra medlemmarnas livsvillkor mer synliga för den breda allmänheten.

– För mig är det en självklarhet att arbeta för att bryta det utanförskap som många människor med utvecklingsstörningar hamnar i.

– Att vara ambassadör för FUB:s fantastiska arbete är hedrande. Kan jag göra någon skillnad för den här gruppen medmänniskor, så blir jag otroligt stolt och lycklig, säger Sören Olsson.

(NA)

Det här är FUB

Intresseorganisationen Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning, FUB, finns till för att skapa möjligheter till ett gott liv för medlemmarna.

FUB har ungefär 150 lokalföreningar runt om i hela landet. I Örebro län finns tre lokalföreningar som organiserar medlemmar i Örebro kommun, kommunerna i Sydnärke och i Karlskoga-Degerfors.

I hela landet finns drygt 25 000 medlemmar i form av personer med utvecklingsstörning, anhöriga och andra engagerade.

Källa: fub.se

Mer läsning

Annons