Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tacka en lärare på Världslärardagen!

Fjärde oktober firas Världslärardagen i hela världen. En dag för att uppmärksamma hur viktiga lärare är för att alla unga ska få den utbildning de har rätt till.

Annons

Fredag den fjärde oktober får Sveriges lärare fira Världslärardagen tillsammans med sina lärarkollegor runt om i världen.

– Det är jättestort och det firas i massor av länder, berättar Ann-Louise Stolt på lärarförbundets lokalavdelning i Örebro.

Världslärardagen instiftades av Unesco år 1994. Den brukar vanligtvis firas den femte oktober, men då det är en lördag i år så blev det fredag den fjärde i stället.

Ann-Louise Stolt på lärarförbundet arbetar på Virginska skolan i Örebro.

Hon berättar att hur dagen firas skiljer sig mycket från arbetsplats till arbetsplats. Det är upp till varje skola att bestämma.

Hur firar ni på Virginska?– Ja det är ju inte direkt så att vi äter tårta och klappar varandra på axeln, men det borde vi göra! Vi lärare kan bli bättre på att berömma varandra. Vi fastnar lätt i att enbart se elevernas behov och glömma ort varandras arbete, säger Ann-Louise Stolt som själv kommer att skicka peppande vykort genom lärarförbundets hemsida.

Det kan alla som vill uppmärksamma en lärare göra. Både kolleger och elever eller andra. Det går även att skicka meddelanden via lärarförbundets facebooksida.

Skicka gärna ett e-vykort via vår webbplatslararforbundet.se/världslärardagen och tacka eller gratta en lärare.

Mer läsning

Annons