Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tisdagsmiddag: Kassler i ugn

Jag är lite periodare när det gäller middagsmat - får en favoriträtt eller favoritråvara som jag varierar om och om igen.Just nu är det kassler som man kan variera i det oändliga.

Annons

Den här veckan hade vi rester från ett italiensk buffé i skafferiet, och jag bestämde mig för att ta tillvara dem i en smaskig kasslergratäng.

Men det går förstås att göra en enklare variant på gratängen, genom att bara ha en sorts smaksättning.

Ingredienser:

2 skalade rivna morötter

1 röd paprika skuren i tunna skivor

1 rejäl bit purjolök i tunna strimlor

Salt, svartpeppar och olja

1 rejäl bit kassler i tunna skivor

1 klick röd pesto

1 klick grön pesto

1 tomat i skivor

1 klick tapenade

1 dl grädde och 1,5 msk chilisås

Rejält med riven ost

Fräs grönsakerna - utom tomaten - i en stekpanna, salta, peppra och bred ut i en ugnsfast form.Blanda grädden och chilisåsen och häll över grönsaksblandningen.

Lägg ut kasslerskivorna över varandra. Klicka ut de olika rörorna på varsinn del av kasslern, och täck en del med tomatskivor. Det går förstås att bara ha en röra, eller täcka kasslern enbart med tomatskivor.

Strö över riven ost och gratinera i varm ugn, kanske 225 grader, tills osten smält och fått fin färg.

Servera med ris och en sallad.

Mer läsning

Annons