Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tisdagsmiddag: Potatisen viktigast

Kött och ungsstekt klyftpotatis är en lite festlig tisdagsmiddag - men väldigt enkel att fixa till.

Annons

Vilket kött man väljer att använda sig av är förstås individuellt. I den här middagen är det potatisen som är viktigast. När jag lagade mat i tisdags använde jag mig av en bit benfri kotlett, som jag skivade i centimeter tjocka skivor.

Det här ska du ha hemma:

Kött (alltså exempelvis  en bit benfri kotlett)

8-10 Potatis

2-3 Morötter

Två gula lökar

Salt

Peppar

Olja

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Tvätta potatisen och skär upp dem i klyftor.

3. Skala morötterna och skiva dem i centimetertjocka bitar.

4. Skara lökarna och skär dem i ganska stora klyftor. 

5. Lägg potatisen, morötterna och löken på en plåt, olja och salta rejält. Skicka in maten i ugnen och låt den stå i 30 minuter, ungefär.

6. Under tiden steker du köttet i pannan, salta och peppra.

Mer läsning

Annons