Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tisdagsmiddagen: Dags för lite pasta igen

Gillar du färskpasta, men har svårt att hitta variation på smaksättningen? Här kommer ett förslag.

Annons

Färdiga pastasåser på burk ska inte underskattas, men det går att fixa en egen smaksättning också som heter duga. Den är snabb och god.

Till fyra portioner:

400-500 gr färskpasta

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

200 g prosciutto

400 g färsk bladspenat

Olivolja

Koka pastan enligt beskrivningen på förpackningen i en kastrull.

Skala löken och vitlöken och hacka dem fint.

Skär skinkan i lagom stora strimlor.

Fräs löken och skinkan i olja i en andra kastrull.

Lägg i bladspenaten och fräs, lite i taget. Dela upp i fyra omgångar.

Lägg över blandningen i pastakastrullen.

Mer läsning

Annons