Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tisdagsmiddagen: En klassisk makaronipudding

En gång i tiden vanligt förekommande på var mans tallrik, men numera en smula bortglömd. Vi snackar makaronipudding här, och har du inte gjort den själv nån gång är det dags nu! Enkelt och gott.

Annons

Ingredienser (till cirka fyra portioner):4 dl makaroner

2 liter lättsaltat vatten att koka i

En gul lök eller purjolök

200 gram rökt skinka, bacon, fläsk eller korv i små tärningar

Margarin, smör eller annat att steka i

Äggstanning:3 ägg

5 dl mjölk

Salt

Svartpeppar

Riven ost

Gör så här:Koka makaronerna nästan klara i lättsaltat vatten. Häll av vattnet, och lägg makaronerna i en smord ugnssäker form.

Fräs den hackade löken ihop med köttärningarna. Fördela det hela över makaronerna, och blanda runt.

Vispa ihop äggstanningen, och häll den över det andra i formen.

Strö över riven ost.

Gräddas mitt i ugnen i 200 grader, i cirka 40 minuter eller till puddingen stelnat och fått fin färg.

Servera gärna en rejäl klick lingonsylt samt rårivna morötter.

Vill du dela med dig av ett favoritrecept? Mejla det då till [email protected]

En bild på härligheten behöver vi ha, och gärna även en bild på dig så NA:s läsare kan se vem receptet kommer ifrån.

Mer läsning

Annons