Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tisdagsmiddagen: Fredagskänsla en tisdag!

Enchiladas fylld med kyckling, det är en enkel rätt som kan ge en sådan där oväntad, skön fredagskänsla en vanlig tisdag.

Annons

Så här brukar jag sno ihop kycklingenchiladas i all enkelhet till fyra i stort sett vuxna personer:

Ingredienser:

2-4 kycklingfiléer, lite beroende på hur stora de är.

En stor, rejäl gul lök.

2 dl crème fraiche – det går utmärkt med femprocentig om man vill hålla igen!

Riven ost

Önskad mängd sambal oelek. En tesked för den försiktige, två om du gillar smak.

Åtta tortillabröd.

Tillagning

Lägg dina tortillabröd på en plåt.

Sätt ugnen på 225 grader.

Skär den tinade kycklingen i små bitar och börja att bryna dem i en stekpanna.

Skala och hacka löken och låt den göra kycklingbitarna sällskap i pannan.

Rör ner crème fraichen

Salta, peppra och släng i din sambal oelek.

Se till att låta allt koka ihop i pannan.

Sleva ut röran i mitten av tortillabröden och rulla ihop dem. Det går bra att fästa bröden med tandpetare för att de inte ska rulla upp sig.

Strö önskad mängd riven ost över rullarna.

Släng in dem i ugnen i ungefär en kvart, eller tills du tycker att färgen ser lagom inbjudande ut.

Ätes med fördel med en grönsallad med tomater!

Mer läsning

Annons