Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tisdagsmiddagen: Kött på salladsbädd

NA:s reporter Erika Ahlberg-Norén bjuder i dag på en lättare middag som smakar bra och går snabbt att göra.

Annons

Så här går du till väga om du vill göra min middag.

Inhandla följande:

Ryggbiff på salladsbädd för två personer

Skivor av ryggbiff (storlek efter hur hungrig du är)

Smör till stekning

Två (rejäla) nävar ruccolasallad

Två tomater

1 avokado

1 rödlök

Kryddor, ( förslagsvis salt, peppar, vitlökspulver)

Vinegrette

3 msk olivolja

1,5 msk balsamvinäger

½ msk honung

1 vitlöksklyfta

Salt

peppar

Tilllaga därefter så här:

Vinegretten: Blanda olja och balsamvinäger i en liten skål. Blanda i honungen. Pressa i vitlöksklyftan. Tillsätt salt och peppar efter smak. Rör om.

Salladen: Lägg varsin näve ruccola på varsin tallrik. Tärna tomaten och avokadon och fördela ovanpå ruccolabädden. Hacka rödlöken och tillsätt den.

Ringla över vinegretten.

Köttet: Stek köttet i smör i en stekpanna, du bestämmer förstås själv om du vill ha det rött eller välstekt. Krydda efter smak.

Placera köttet överst på salladsbädden.

Mer läsning

Annons