Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tisdagsmiddagen: Lätt att få pippi på Ugglas kyckling

Kulturskribenten Måns Uggla bjuder i dag på en finfin tisdagsmiddag i form av marinerade kycklingspett. 

Annons

Marinerade kycklingspett med tsatsiki

4 portioner

700 g kyckling, innerfiléer

1-4 vitlöksklyftor, pressade (efter tycke och smak)

½ dl kinesisk soja

1-2 tsk sambal oelek

2 msk olivolja

2 paprikor (röda, gula)

Ev. 10 träspett, blötläggs en timme före grillning

Tsatsiki

1 gurka

3 dl gräddfil

2 dl tjock yoghurt

1 vitlöksklyfta

Salt

Peppar

Olivolja

Svarta kalamataoliver

Dela innerfiléerna och lägg i marinaden, låt dra helst minst en timma.

Riv gurkan grovt, sprid ut i durkslag eller på en tallrik, strö rikligt med salt över så att vattnet dras ur i cirka 15 min. Blanda med gräddfil, yoghurt, pressad vitlök och lite salt och peppar. Dekorera med ringlad olivolja och oliver.

Skär paprikorna i lagom stora bitar. Förkoka dem i lättsaltat vatten någon minut. Varva kyckling och paprika på spett, eller sprid ut i långpanna. Grilla i ugn eller på utegrill (spett).

Servera med fetaostsallad och/eller klyftpotatis.

Mer läsning

Annons