Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tisdagsmiddagen: Lättlagad allt-i-ett-panna

En populär vardagsrätt som jag hämtat ur en av Aftonbladets LCHF-bilagor. Hacka, strimla och koka ihop – klart!

Annons

För dig som har ont om tid på vardagskvällar, släng ihop en minutbiffspanna. Jag gör den regelbundet och tycker det är riktigt god vardagsmat. Om du inte hittar just minutbiff i affären går det bra att använda lövbiff i stället. Men då blir det lite mer tuggmotstånd i köttbitarna.

Recept

Minutbiffspanna till 2-3 personer.

200-300 gram strimlad minutbiff

2 dl vispgrädde

100 gr färskost med kantarellsmak

10 färska champinjoner

1 röd paprika

10 cm purjolök

salt

peppar

Fräs köttet några minuter i en panna. Lyft åt sidan.

Förväll och smörstek champinjonerna i matiga bitar tillsammans med purjolöken och paprikan.

Tillsätt köttet, grädden och kantarellosten och koka ihop någon minut.

Toppa med hackad persilja. Servera med tärnad gurka.

Har du ett recept på en tisdagsmiddag som du vill dela med dig av? Mejla recept och en bild till [email protected]

Mer läsning

Annons