Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tisdagsmiddagen: stekt fisk med potatismos

Panerad, stekt fisk tillsammans med potatismos är både gott och snabblagat till vardags.

Annons

Tiden för matlagning är ofta minimal på vardagskvällar. Om potatisen skalas och delas i små bitar redan kvällen före går denna rätt väldigt snabbt att laga.

Recept

Potatis

Smör till stekning samt till potatismoset

Mjölk

Valfri fiskfilé, exempelvis kolja, torsk eller sej

Ströbröd till panering

Citronpeppar, salt och peppar

Sätt på potatisvattnet som får koka upp samtidigt som du vänder runt valfri fiskfilé i ströbröd. Lägg i potatisen, skalad och delad i mindre bitar, och låt koka samtidigt som fiskfiléerna steks i smör i stekpanna. Krydda med citronpeppar.

Häll av det kokande vattnet när potatisen är färdigkokt. Mosa sönder potatisen med elvispen, klicka i en klick smör, krydda med salt och peppar och häll på värmd mjölk. Vispa potatismoset med elvisp och fyll på med mjölk efter önskad konsistens.

Rivna morötter, sallad och pressad citron är gott till.

Har du ett recept på en tisdagsmiddag som du vill dela med dig av? Mejla recept och en bild till [email protected]

Mer läsning

Annons