Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tisdagsmiddagen: Thaigryta med ris

Här kommer en jättegod gryta att förgylla tisdagsmiddagen med.

Annons

Ingredienser:

400 gram fläskytterfilé

I påse, 400-500 gram, fryst grönsaksmix thai-style eller liknande.

2 rödlökar

2 klyftor vitlök

2-4 cm färsk ingefära

1 burk kokosmjölk light

1 tsk red currypasta

Salt, peppar, chiliflakes

Gör så här:

Putsa fläskköttet och skär i små, tunna bitar. Bryn på ganska hög värme så köttet får stekyta.

Slå i grönsaksmixen och låt den steka med.

Skär rödlöken i tunna klyftor och vitlöken och ingefäran i tunna skivor och lägg i grytan.

Slå över kokosmjölken och krydda med currypastan. Salta, peppra och strö över chili och låt puttra en stund.

Servera med ris.

Maträtten är lätt att variera med kycklingfilé i stället för fläskkött.

Mer läsning

Annons