Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vaktmästarnas dom över idrottsledarna

Forne ÖSK-tränaren Rolf Zetterlund – vaktmästarnas mardröm eller favorit? Båda delar, faktiskt.

Annons
Olle Eriksson, Bjarne Carlsson och Rolf Zetterlund.

Efter 44 år tillsammans som vaktmästare på idrottsarenorna på Eyraområdet gick Bjarne Carlsson och Olle Eriksson, båda 65 år, nyligen i pension. NA träffade de båda vännerna för att få några omdömen om idrottsledare de har haft att göra med under åren.

Som exempelvis Rolf Zetterlund, fotbollstränare i ÖSK 1987-1992.

-Rolf gjorde ett otroligt bra jobb för fotbollen i Örebro. Det var med honom som ÖSK lyfte från att vara ett lag som höll på att åka ur näst högsta serien, till att gå upp i Allsvenskan. Örebro kan tacka honom för mycket. Men han kunde vara en tjurig jäkel. Under Roffes tid började vi föra bok över hur mycket det regnade, för att kunna visa honom och motivera varför det inte gick att vara på planen och träna.

-En gång hade det spöregnat, men han kom ändå och frågade om vi inte skulle vattna gräset. ”Det blir ju lerigt”, sa vi. ”Jag vill ha det lerigt”, förklarade Roffe.

Vill du veta vad Bjarne och Olle har för erfarenheter av andra tränare som har förlitat sig till deras kunskaper om is och gräsmattor? I dagens NA finns deras dom över ytterligare nio ledare.

Mer läsning

Annons