Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi träffas minst en gång i veckan"

Sju par träffades på mödravårdscentralen i Hallsberg ungefär ett år tillbaka i tiden. De blev alla väldigt goda vänner och numera ses föräldragruppen minst en gång i veckan, om inte mer.

Annons
Från vänster Love Ahlenflod, Majken Skeppstedt, Herman Grönkvist, Wilma Olsson, Noa Erlandsson, Lina Stenberg, Linn Jerlström. Alla fyller ett år mellan 5/5-16/7 och bor i Hallsberg, Vretstorp och Östansjö.BILD: PRIVAT

Alla är de bosatta i kommunen, fem par i Hallsberg respektive Vretstorp och Östansjö.

– Vi går på babysim, på Svenska kyrkans babysång i Hallsberg och ses även utan barnen på restaurang, säger Matilda Stenberg, en av föräldrarna i gruppen.

– Vi mammor brukar också träffas hemma hos varandra och luncha, sedan så skriver vi ut receptet från lunchen och sätter i en inspirationsbok, där vi samlar recepten och olika pyssel. Den är jättepraktiskt att ta fram när man inte vet vad man ska laga till middag.

De gör även längre resor ihop. En av mammorna jobbar i Katrineholm och då passade man på att åka och besöka staden. I mitten av april besökte de också Ullared. Föräldragruppen har bestämt att det som sagts inom gruppen ska stanna där och kallar det lite skämtsamt för tystnadsplikt. Alla barnen fyller nu ett år under maj, juni och juli och först ut bland födelsedagsbarnen är Noa Erlandsson. Matilda Stenberg ser fram emot sommarens många tårtkalas och badutflykter.

Hela Livet-redaktionen säger stort grattis till de sju ettåringarna.

Christer Lind

Mer läsning

Annons