Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill ni bli "Årets brudpar" som Vivi-Anne och Benny?

Artikel 25 av 107
Örebro 750 år
Visa alla artiklar

I förra söndagens NA kunde du läsa ett reportage om Vivi-Anne och Benny Lennartsson, som utsågs till ”Årets brudpar” när Örebro firade 700 år 1965. I sommar firar Örebro 750 – vill ni bli "Årets brudpar" 2015? Mejla till NA i så fall.

Annons
Vivi-Anne och Benny Lennartsson - vid stora i Öjetorp och på NA:s förstasidan 8 juni 1965.

Vivi-Anne, som med åren blev lärare och doktor i franskt litteraturhistoria, och den rikskände fotbollstränaren Benny, fick ett annorlunda bröllop den här helgen för 50 år sedan.

-Vi hade tänkt att gifta oss hemma i mina barndomstrakter, Fjugesta, men istället blev det i ett Nikolaikyran, som var fullsatt, berättar Vivi-Anne.

Efter ceremonin väntade massor av människor utanför brudparet utanför kyrkan. Men hästdragen vagn och med marscherande folkmusiker bar det sedan av till Eyravallen (nuvarande Behrn arena), där brudparet åt bröllopstårta inför hundratals åskådare på läktarplats.

Ska ni gifta er mellan 1 juli och 15 augusti och vill ni i så fall bli årets bröllopspar när Örebro firar 750 år sommar?I så fall: Mejla till NA och berätta varför just ni ska får utmärkelsen. I potten finns en middag för två, fotografering i samband med bröllopet och ett heltäckande reportage om vigseln.

Mejla till: [email protected]

Alla artiklar i
Örebro 750 år

Bildspel: Vattenbanan invigs i Örebro

...

Annons