Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Släpp in föräldrar i Hallsberg till möten i skolan

När alla andra verksamheter får tänka om, tänka nytt och ställa om i coronatider så backar skolorna i Hallsbergs kommun till en tid där de inte längre vill möta oss vårdnadshavare. Föräldrarmöten ställs in och utvecklingssamtal sker utan vuxnas närvaro!

Varför ser inte skolan en möjlighet att göra det annorlunda när tekniken ger möjligheter? Varför har det inte alltid spelats in på föräldrarmöten eller sänts live för att nå så många som möjligt? Hur kan man inte vilja möta vårdnadshavare till de elever som går på skolan? Varför vill man inte berätta om sin organisation och hur det går?

Om man verkligen vill och ser nyttan med det så tänker jag att man löser det? Och motsatsen till det blir då att skolan varken vill tillräckligt mycket eller ser någon nytta med att ha möte med oss vårdnadshavare?

Av någon lärare fick jag ursäkten att ”det här är bestämt på kommunen och inget vi kan bestämma över.” så en snabb koll bland mina vänner och det visade sig att några haft föräldramöten men med restriktioner om hur många som fick komma från varje elev. Det skiljer sig från klass/skola/lärare!

Utvecklingssamtalen sker i blandade former, några har utomhus och några har lärarna själva med eleverna där föräldrar inte får närvara. Om lärarna och eleverna träffas varje dag så borde det gå att lösa att jag som förälder kan komma och vara med på ett möte och att vi kan hålla avstånd till varandra precis som andra organisationer jobbar just nu! Tänk om och tänk nytt även i skolan!

”Frustrerad och engagerad förälder”

Hallsberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel