Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Släpp inte in tung trafik i Nora

På onsdag ska Noras kommunalfullmäktige besluta om en ny trafikplan. Och i den finns förslag på att leda in tung trafik i Nora genom att bygga ut Hagbyvägen så att långtradare, timmerbilar och bussar till exempel kan ta den vägen när de kommer från Hälleforshållet och ska till Lindesberg och vidare norrut.

Vill vi det? Vi som bor i Nora och är rädda om den fina charmfulla miljön som finns inte bara i stadskärnan utan även i ytterområdena. Den planerade leden kommer att stryka nära förbi Bryggeriet till exempel. Och den vackra Hagbyskogen kommer att störas av bullrande trafik.

Hela området är präglat av lugn och stillhet. Där finns äldreboenden av olika slag och seniorboende. På motsatta sidan finns också en gammal fin bebyggelse med Chokladskolan i centrum. Många äldre rör sig i området och även många unga som ska till idrottsplatsen och i motionsspåren. Skogen är helt underbar med fåglar och djur. Att lägga en led som dundrar är ett helgerån på den fina miljö som är där.

Leden skulle också stryka förbi förskolans lekplats där massor av barn är ute på dagarna. Ska de dränkas av avgaser och motorbuller? Är det en bra miljö för våra barn?

Nej, vi måste sätta stopp! Att dra in en bred led och förstöra hela detta område är oerhört oförståndigt. Risken för olyckor blir också stor, då hastigheten drivs upp och mängden bilar blir så mycket större. Tung trafik leder man ju alltid utanför städer och tätorter nu för tiden. Varför gör man inte det i det här fallet?

Den charm och fina miljö som gör hela, Nora, även dess utkanter, till en attraktiv ort som drar hit turister från hela Sverige måste vi vara väldigt rädda om. Och vi som vill bo här i Nora gör det just för att Nora är så fint.

Brita Sylvan

Nora

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel