Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slöjdföreningen visar upp sina verk

Lapptäcken, smycken och kläder. Medlemmarna i Askersunds slöjdförening visar nu sina konsthantverk i en utställning i Konsthallen, vid hamnen i Askersund.

Annons

Askersunds slöjdförening har idag ett 60-tal medlemmar. Flera av medlemmarna visar nu upp sina alster i den årliga medlemsutställningen.

I utställningen visas många olika typer av slöjd- och konsthantverk.

– Att skapa är bra för själen. Alla mår bra av att göra saker, säger Marie-Louise Cederlund, ordförande i Askersunds slöjdförening.

Under skylten ”Framtidens slöjdare” hänger skolelevers konsthantverk. Varje år visar skolelever från olika skolor vad de har skapat på slöjdlektionerna. I år är det elever från Hammars skola, Närlundaskolan och Sjöängsskolan som visar träsnideri, hemsydda kläder, boxar i trä och tyg samt handsydda tavlor med handmotiv.

– Att skapa är ett bra sätt för eleverna att förstå omvärlden. De lär sig hur möbler och kläder kommer till. Det finns mycket matematik inom slöjden. Det är så roligt att se hur nöjda barnen blir när de har fått göra en sak från en idé, säger Marie-Louise Cederlund som till vardags arbetar som textillärare på Hammars skola.

Askersunds slöjdförenings utställning pågår till och med den 6 juni i Konsthallen, i hamnen i Askersund.

Annons