Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slut på snöskyfflar

Snöskyfflarna är guld värda denna snörika vinter – om det överhuvudtaget finns några kvar i butikerna.

– Här är det tvärslut, rapporteras från Clas Ohlson både i Krämaren och i Marieberg.

– Vi hade laddat upp för ett, två eller tre kraftiga snöfall den här vintern. Så den sista snöskyffeln sålde vi runt årsskiftet, säger Göran Spännar på Biltema i Örebro.

– Vi köpte in så länge det fanns skyfflar kvar på huvudlagret. Men i år, när i stort sett hela Sverige är snötäckt, är konkurrensen om skyfflarna stor från butikerna i norr till söder, fortsätter han.

Slut på fler ställen

Visan är densamma hos Granngården och Bauhaus i Örebro.

– Jag tror att vi har några enstaka kvar från leveransen förra veckan, men i princip är det helt slut och det är svårt att få tag i nya, trots att jag vet att våra inköpare letar andra leverantörer, säger Clas Schörling, varuhuschef på Bauhaus i Marieberg.

Har du någon förklaring till varför snöskyffeln blivit en bristvara?

– Den långa ihållande vintern, förstås. När det blir varmare blir lössnön mycket tyngre. En del har brutit av sina gamla skyfflar, andra skyfflar har blivit slöa i eggen, svarar Schörling.

– Och en del kunder vill ha en skyffel vid varje dörr.

Granngården hade också gott om snöskyfflar inför säsongen.

– Men efter en så lång period med täta snöfall är det säkert många som behöver fler än en snöskyffel, tror butikschefen Per-Anders Andersson.

– Våra leverantörer har slut på lagret för tillfället och vi vet inte om vi får någon ny leverans, tillägger han.

Även snöslungor har haft en makalös åtgång här i länet, berättar både Bauhaus och Granngården.