Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sluta att skylla smittspridningen på oss ungdomar!

När livet är som tuffast och vi ungdomar kämpar oss igenom vardagen och försöker att hålla betygen uppe, och hänga med i skolan, så finns det trots det fortfarande vuxna människor som inte ens kan bära munskydd på bussen. Det är samma vuxna som har kopplat ihop mycket av pandemins snabba och stora spridning med oss ungdomar. Vi har fått nog av att bli beskyllda för alla samhällets problem. Nästan ingen pratar om hur pandemin har påverkat oss ungdomar, hur det känns att ha sängen som sin arbetsplats eller hur lite man faktiskt lär sig sittandes bakom en laggande skärm. Ingen lägger märke till oss, är vi osynliga?

Självklart finns det vissa unga som inte sköter sig, men detta ger er inte rätt att behandla oss som dammet på en bortglömd fönsterbräda. Vi i klassen, födda 2003, fick inte ens gå hela vårt första år på gymnasiet på plats. Alla upplevelser och roliga aktiviteter som man skulle få uppleva under sin gymnasietid har vi inte fått ta del av. Vi kommer aldrig kunna gå tillbaka i tiden, vi kommer aldrig vara yngre än vad vi är nu. Nu går vi vårt andra år på gymnasiet, andra terminen och har knappt fått vara på plats mer än tredjedel av tiden. Hur kul är det för oss att ständigt sitta hemma och missa all den tid vi skulle kunnat få åt att leva ut våra gymnasiedrömmar?

Tänk nu på oss nästa gång när ni funderar på att inte använda munskyddet när bussen är full. Tänk på oss när ni funderar över att skylla problemen på oss. Tänk en extra gång och förstå att vi gör inte som ni säger, vi gör som ni gör. Vill ni att vi ska bli bättre så måste ni vara bättre själva och också respektera oss.

Gör ni inte detta, så blir vi aldrig av med pandemin, och vi kommer aldrig att lyckas som ett gemensamt samhälle med målet av att förändra världen till det bättre.

”SAC19”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel