Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sluta skära i Lindesbergs välfärd

Nedskärningar i kommunerna som sänker välfärden ytterligare måste få ett slut!

I de politiska partierna i Lindesbergs kommun diskuteras det just nu om fortsatta nedskärningar inom skolan och socialens ansvarsområden.

Om inte politikerna besinnar sig blir det nedskärningar för socialnämnden på cirka 3 miljoner och för skolans del på cirka 7 miljoner.

Det kan låta som små summor om man ser till kommunens totala budget på cirka 1,4 miljarder, men om de genomförs får det konsekvenser för flera viktiga verksamheter. Verksamheter som riskerar att drabbas denna gång är barnomsorg natt, anhörigstöd, familjecentral, minskad bemanning på stödboenden, fritidsverksamheten i Lindesberg, Frövi, Fellingsbro och Storå, fältassistenter etcetera. När nämnda verksamheter tvingas skära ned eller till och med bli nedlagda blir det sällan någon besparing för kommunen sett i ett något längre perspektiv än kommande budget.

Vi har en statsminister som ofta säger att ”Alla Skall Med”!

Vi har en ledare för det största oppositionspartiet som säger att han vill se ett Sverige som hänger ihop och att det skall finnas en välfärd som det går att lita på.

Trots de vackra orden från politiker ser vi att ojämlikheten ökar när några drar ifrån och andra lämnas på efterkälken.

Inför år 2020 är det återigen de mer välbeställda som är vinnare. De 350 000 svenskar med högst inkomst över 720 000 Kr/år får dela på cirka 7 miljarder då värnskatten (liberalernas hjärtefråga) tas bort.

Sverige som land har aldrig varit rikare än nu, men efter årtionden med skattesänkningar och neddragningar i välfärden är det dags att ställa på sin spets, vilket samhälle vill vi ha!

Bjarne Lind

Lindesberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel