Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sluta upp med att splittra familjer

Artikel 14 av 14
Utvisningshotade Zozan
Visa alla artiklar

Sverige är kallt, förbannat kallt just nu. Om Zozan slagit ner och pissat på någon så hade hon med all säkerhet fått stanna kvar i Sverige och tillsammans med maken fått uppfostra sina små barn.

Som alltid ska oskyldiga barn fara illa och alldeles för tidigt få lära sig att Sveriges politiker och andra vuxna är inget att lita på. Tryggheten att få växa upp tillsammans med syskon och föräldrar betyder noll och ingenting. Att tvingas växa upp med sorg och besvikelse som närmsta känslor är förödande men precis så har alldeles för många barn det i trygga, fina Sverige. För mig är det svårt att förstå varför barn som slits bort från trygghet förväntas växa upp till goda samhällsmedborgare.

Stadsminister har i några år sagt att nu ska vi ta krafttag för att få bukt med kriminaliteten. Prova att sluta upp med att slita familjer i stycken. Gör om och gör rätt. Se till barnens basala behov från starten i livet. Trygghet och kärlek.

Jag förstår mer än väl hur många unga människor i dag resonerar. Varför ska de lyda lagar och förordningar när vuxna hela tiden sviker.

”Mia”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel