Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slutet närmar sig för omtyckt Kulturcollege

Tjejerna och killarna som gått SV Kulturcollege träffas på Studieförbundet Vuxenskolan för att fika, minnas och se framåt. – Det är synd att utbildningen ska läggas ned. Den har gett oss självförtroende. Vi vågar mycket mer nu jämfört med tidigare, säger Josefin Larsson och David Karlsson.

Annons
Dubbla känslor. Vi har haft fina år på Kulturcollege, men det är tråkigt att utbildningen läggs ned, säger David Karlsson och Josefin Larsson när de tittar på bilder från den tid då de gått på Studieförbundet Vuxenskolans Kulturcollege. Foto: Anders Erkman

De har i två år gått Studieförbundets Vuxenskolans utbildningsprojekt SV Kulturcollege som syftat till att förbereda för arbete eller vidare studier. SV Kulturcollege har finansierats av Arvsfonden och projektet tar nu slut efter tre år. Någon fortsatt finansiering för en ny omgång är inte klar.

– Det har varit jättebra och intressant. Vi har lärt oss väldigt mycket. Det vet jag, säger Josefin Larsson som bland annat praktiserat på förskola.

David Karlsson utstrålar glädje när han tänker tillbaka på de två åren på SV Kulturcollege.

– Jag är väldigt nöjd och jag har bland annat praktiserat på redovisningscentralen på Vuxenskolan. Nu har jag sökt till en folkhögskola för att lära mig mer om webbdesign.

Maria Östby, projektledare, och hennes kollegor på Studieförbundet Vuxenskolan, har inte gett upp hoppet om ett fortsatt SV Kulturcollege.

– Vi kommer att fortsätta att arbeta för allas rätt till utbildning på Vuxenskolan framöver, säger Maria Östby.

Efter gymnasiesärskolan. Här en bild från 2015 med elever som gick Kulturcollege. Foto: Anders Erkman
ger inte upp. Vi ska kämpa för att Kulturcollege ska kunna fortsätta, säger, från vänster: Frida Olsson, kommunikatör, Maria Östby, controller, och Anna-Lena Thornberg, projektledare.
Annons