Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slutreplik om bussarna från "Kylig kille": Om politiker, ledarskribenter och ”tyckare” skriver samma sak kan det kanske bero på att det är sant?

Svar på insändaren ”Ett par är 46 på vardagar” i NA fredag 17 juli.

En slutreplik från mig i denna fråga:

Det här är uppenbarligen en känslig och känsloladdad fråga, men att anklaga politiker, ledarskribenter och andra för att sprida rykten enligt ”hörsägen” är riktigt magstarkt. Om politiker, ledarskribenter och ”tyckare” skriver samma sak kan det kanske bero på att det är sant?

Och jodå, jag har läst rapporten.

En vardag går det 23 turer på linjen där 38 procent av de resande är gymnasieelever. Genomsnittligt totalt resande per dag är 46 själar vilket ger ett genomsnitt på två personer per tur på vardagar – inte helger.

På helgen åker faktiskt fler - 2,7 personer.

Detta är skattefinansierade lyxresor.

Skolungdomarna må vara en sak, det går säkert att ordna med en morgonbuss och eftermiddagsbuss för deras skolresor. Men inte 23 turer!

Endast två personer i en stor buss är inte ekonomiskt, miljömässigt eller logiskt försvarbart. Och att kalla andra insändarskribenter för ”tyckare” tyder på att du inte tänker logiskt kring detta. Denna ”tyckare” är med och betalar för dessa ”lyxresor” och har all rätt i världen att ha åsikter om dem.

Kylig kille

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel