Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SM-guld till örebroare

Det blev två SM-guld till Örebrotennisen i Falun. Arijana Korach, Lillån, i dubbel i för tjejer 18-21 år och Anton Johansson, ÖTK, i dubbel för killar i samma ålder.

Den 18-åriga Lillån-tjejen Arijana Korach, som går sista året på tennisgymnasiet i Eskilstuna, är ett spännande framtidshopp för tennisen i distriktet.

I veckan spelades J-SM i Falun, där hon blev svensk mästare i dubbel och kom tvåa i singel i klassen 18-21 år. I singelfinalen föll Korach i raka set mot Emilia Granström från Lidköping. Dubbelguldet säkrades tillsammans med just Emilia Granström. 6–4, 7–5 mot Amanda Nilsson och Felicia Ahlborg.

Dubbel var helt klart melodin för länets tennis i Falun. Anton Johansson, Örebro TK, tog hem dubbelfinalen i klassen 18-21 år tillsammans med Sebastian Sikh, TK Hobby, som tränar väldigt mycket i Örebro och är örebroare från början. De besegrade Kevin Daun, Västerås, och Edvin Gustafsson, Falun, med 6–4, 6–4.

– De har visat upp servar, returer och volley på ett exemplariskt sätt och deär helt klart värda guldet, säger Eric Johansson, huvudtränare i ÖTK.

ÖTK-killarna William Malm och Viktor Isgren tog sig till semifinal i den yngre klassen, upp till 18 år.