Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Små kommuner lär er säga nej till staten!

Annons

Replik

Angående debattinlägget Småkommuner i Örebro län ”snuvad” av staten, NA 5 februari.

Jag förstår problematiken och håller till fullo med Laxå, Hällefors och Ljusnarsberg. Vidare anser jag det är fint att små kommuner tar ett stort nationellt samhällsansvar utifrån sina resurser vad det än må vara. Jag ställer mig upp och tar hatten av, ni gör ett underbart arbete för människor som har det svårt.

Vad händer om ansvarstagande kommuner gemensamt och på riktigt säger: ”Stopp!”

För det är väl just det som är problemet, att ni tar större ansvar än vad som är er ålagda och är tysta. Är det värt det och varför gör ni det, tar mer ansvar än ni har resurser till? Är det för mänsklig humanitet, nationellt ansvar, pengar, öka medborgarantalet?

Jag funderar varför ni som liten kommun inte gör samma som de stora kommunerna/städerna. Hittar kryphål, är mer tuffa mot staten, försämrar villkoren gentemot de som är nyanlända, asylsökande, ensamkommande, anknytningsfall, kvotflyktingar, kommunplacerade. Varför ställer ni inte högre krav inom socialförvaltningen och skolförvaltningen? Bara ombesörja det som är lagkrav och inget annat. Det kommer antagligen göra ont i ert socialistiska hjärta.

Frågan jag ställer är om det är rimligt att små Kommuner med stort hjärta verkligen är de som ska bära upp storstädernas oduglighet och nonchalans, och varför ska små kommuner acceptera statens konstanta nationella nedskärningar och samtidigt öka sina egna utgifter utan att på riktigt reagera.  

”Stolt medborgare i Bergslagen”

Hällefors

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel