Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Smartare fartkameror skulle fånga fler syndare

Jag skulle önska att våra fartkameror hade några fler funktioner än i dag. Till exempel skulle alla fartkameror på en sträcka emellanåt kunna ändras så att de fotograferar alla fordon under en period och om du kört lagligt så fotograferar inte kamerorna som kommer efter. Men kör du för fort mellan kamerorna så fotar den igen och det skulle inte spela någon roll om det går för fort mellan kamera ett och två eller mellan kamera ett och fyra. Du måste hålla hastigheten hela sträckan.

Dessutom borde alla kameror ha dubbelsidig registrering. Så kamerans baksida ska ha en kamera som enbart mäter hastigheten mellan kamerorna och om du kör för fort och kommer bakifrån så nästa kamera som kommer på rätt sida fotograferar dig. Så bakifrån kameran ska räcka att man ser registreringsnumret och när samma registreringsnummer kört för fort så tar den rättvända kameran fotot med föraren.

Jag tror datastyrning är möjlig. Dessutom önskar jag att det kommer upp fler kameror även på landsortsvägarna. Till exempel kan det finnas kameror vid skolor, kyrkor och ekonomiska fastigheter som kursgårdar och butiker. Framför allt på sträckor där hastigheten sänks från 70 till 50 för det är allt för många som inte sänker farten på dessa ställen och många kör fortare än 70 ofta 90-100 för det är aldrig några fartkontroller på de mindre vägarna.

Har inte sett en polis i vårt område på dessa fem år jag bott här. Om man byter ut kameror på ett ställe till modernare placera dessa på de mindre vägarna.

”Mimmi tänkaren”

Lindesberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel