Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Smsade avslöjande till NA

Här är de felskickade smsen som avslöjar William Amamoo.
Nye Degerfors IF-spelaren meddelar att han lämnar klubben – bara fyra dagar efter att han skrev på.
– Oj, det var inte bra att du fick de smsen, säger han när NA ringer upp.

På lördagsförmiddagen plingade det till i mobilen.

William Amamoo, målvakten som så sent som förra tisdagen blev klar för Degerfors IF, har blandat ihop numren i sin telefon. Och meddelar mig, i tron att han smsar sin rumänske agent Petre Gavrila, att han kommer att lämna Dif efter årets säsong och att han kommer att skriva på kontrakt med en utländsk klubb.

Meddelar klubben senareHan skriver också att han kommer att meddela Dif sitt beslut via fax den här veckan.

Amamoo skrattar lite nervöst när NA konfronterar honom med uppgifterna.

– Jag märkte att jag hade skickat fel, men jag visste inte vems nummer det var. Det var inte bra att du fick de där smsen, säger han.

ErkännerMen han erkänner att alltihop stämmer, utom det där med faxen. Han säger att han istället kommer att meddela Difs tränare och sportchef Patrik Werner sitt beslut under någon av veckans träningar.

– Jag har absolut inget emot Degerfors och jag var inställd på att bli kvar i klubben oavsett om det skulle bli superettan eller division 1. Men nu har jag fått flera anbud från Europa som jag inte kan tacka nej till. Därför vill jag redan nu berätta för Dif så de hinner hitta en ersättare, säger Amamoo.

Vad är det för erbjudanden?

– Jag har fått konkreta anbud från Elazigspor i turkiska ligan och från Gloria Bistrita i rumänska ligan. Jag talar också med klubbar i Norge, men där har jag inte fått något kontraktsförslag än.

16 klubbarAmamoo, som i Degerfors har sin 16:e klubbadress på tolv säsonger som seniorspelare, har gjort sig känd som en skandalspelare.

För Degerfors betyder beskedet att Amamoo lämnar att målvaktsläget inför 2013 ser prekärt ut. Det är redan klart att förstemålvakten Brian Edwards lämnar klubben och reserven Jonas Bohlin har hunnit fylla 37 och går just nu och väntar på en knäoperation.

– William har inte meddelat oss något beslut än, men oavsett om han lämnar så kommer det vara bra att vi fick ha honom i höst. Med Bohlin skadad behövde vi en målvakt till och det här är en perfekt lösning, säger Patrik Werner.